Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

“Нет на свете города красивее, чем Киев”
Михаил Булгаков


121

photoclub.com.ua

 

Українській столиці — Києву понад 1500 років. Це одне з найстародавніших міст Східної Європи. За час існування його історія тісно переплелась з історією багатьох держав. У цьому місті жили та творили численні видатні люди різних епох і народів, які внесли свій неоціненний вклад у світову науку та культуру.

Однією з ймовірних дат заснування Києва є 482 рік. У ІХ-ХІІ сторіччях Київ був могутнім та значущим центром духовного, культурного та політичного розвитку однієї з найбільших держав того часу на території Європи — Київської Русі. Сьогодні Київ є містом багатьох високотехнологічних індустрій, вищих учбових закладів, всесвітньо відомих музеїв та мистецьких установ. Його  історико-культурна спадщина унікальна — це більше 2000 пам'яток археології, архітектури, історії, природи.

Золоті грона старовинних куполів, архітектурні шедеври Растреллі, люстри травневих каштанів, стрункі світлі квартали Лівобережжя, бузкові алеї і справжня окраса Києва – дніпровські мости – це все образ нашого міста, де сива давнина й новітні творіння поєдналися гармонійно, радуючи людину, тішачи її зір, хвилюючи  так, що й справді: «Як тебе не любити, Києве мій?».

Із нагоди відзначення Дня Києва в Національній парламентській бібліотеці України підготовлено віртуальну книжкову виставку.

Про Київ видано багато різноманітної літератури: енциклопедичні та довідкові видання, фотоальбоми, набори листівок тощо.

1/40

Виды Киева : [альбом]. – [Б. м. : б. и., 1911?]. – [44] л. ил.
Шифр зберігання В61495 (електронний варіант)

Видові альбоми та набори, видані за фотографіями Гудшона і Губчевскаго. На фотографіях зображені міські пейзажі, вулиці, площі, окремі будівлі, храми, пам'ятники та ін.