Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка живопису «Артвізитівка  України»

(До Дня незалежності України)

 

«Артвізитівка України» є своєрідним мистецьким дарунком користувачам і гостям Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого до головного державного свята нашої країни – Дня незалежності України.

Художня виставка створена в рамках однойменного іміджевого культурно-мистецького проекту «Артвізитівка України», який реалізовується вже багато років  громадськими організаціями та митцями України.

Проект дає можливість усім, хто цікавиться сучасним українським мистецтвом, ознайомитись з його найкращими надбаннями в Україні та за її межами, сформувати уявлення про нинішній духовно-культурний простір нашої країни.  Він об’єднав і підтримує талановитих художників з активною життєвою позицією, які своїми роботами закликають до збереження національної культурної спадщини.

Автор і куратор мистецького проекту – Людмила Черватюк, керівник громадської організації «Жінки майбутнього» та молодіжних громадських організацій «Майбутнє починається з освіти», «Молодь та діти за самоврядування», які стали співорганізаторами нинішньої виставки.

«Артвізитівка України» містить 47 творів живопису 19 авторів з різних міст України. В експозиції  представлені роботи як молодих, так і досить відомих українських художників, сюжетами яких стали мальовничі куточки Буковини, Закарпаття, Полтавщини, Київщини, Вінниччини, Чернігівщини.

Уміння бачити красу рідної природи дозволило талановитим майстрам створити яскраві твори. Серед авторів: Лариса Бобалик, Віктор Грабар, Наталія Рибар, Тетяна Рибар,  Галина Гренко, Антон Секереш, Оксана Метзгер, Галина Дигас, Анатолій Шевчук, Аліна Славгородська, Ірина Кравченко, Євген Понагайба, Тетяна Грицай, Філіп Чорнобров, Володимир Воронюк, Цезарій Ганушкевич, Олександр Пелешко, Федір Матейчук, Євген Лозовий.

Презентація виставки за участі авторів відбудеться 9 серпня о 16:00.

Термін експонування – з 3 серпня по 9 вересня 2018 року

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва