П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

про виставку / структура

1/6

Грушевський, Михайло Сергійович.

Листування Михайла Грушевського / упоряд. Галина Бурлака ; ред. Любомир Винар ; Укр. іст. т-во, НАН України. Ін-т літ.-ри ім. Т. Г. Шевченка. – Київ [та ін.], 1997. – 398, [1] с. – (Серія: Епістолярні джерела грушевськознавства ; т. 1).

 

Шифр зберігання в НПБУ: Б 305150

У це видання включено 387 листів Михайла Грушевського до Івана Нечуя-Левицького, Олександра Кониського, Івана Франка, Сергія Єфремова, Ольги Кобилянської, Олександра Кандиби (О. Олеся) та інших діячів української культури, а також до чеського науковця Іржі Полівки. Хронологічно листи Грушевського охоплюють 45 років його життя і діяльности, від 1884 до 1929 включно. Епістолярій укладено за авторським хронологічним принципом. Подані листи зберігаються у архівних фондах Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка, Інституту рукопису Національної бібліотеки ім. В. І. Вернадського, Центральному державному історичному архіві України, а також у Львівській науковій бібліотеці ім. В. С. Стефаника (1 лист).

Том складається з передмови, листів, коментарів, хронологічного показника, анотованого покажчика імен і назв. Листи розміщено за авторським принципом(тобто, добірками за адресатами) у хронологічному порядку (за хронологією першого листа з добірки). Нумерація – редакційна наскрізна. Відповідно пронумеровано і коментарі.

Передмови: Любомир Винар, Микола Жулинський