Субота, 12 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Російсько-українська війна

Історія і політика

Мистецтво

Мово- та літературознавство

З різних галузей знань

Художня література

1/6

Ukraine during World War II: history and its aftermath. Symposium (1985 ; Toronto).

Ukraine during World War II: history and its aftermath : [2 March 1985] / ed. by Yury Boshyk ; with the assistance of Roman Waschuk a. Andriy Wynnyckyi. — Edmonton : Canadian Institute of Ukrainian Studies, University of Alberta, 1986. — XVIII, [2], 291 p.

Шифр зберігання А5046

 

Ця книга висвітлює складність історичного досвіду України під час Другої світової війни та її наслідки. Більшість тексту взято з доповідей і дискусій, які звучали на симпозіумі, що відбувся в Торонто в березні 1985 року. Основними питаннями, які обговорювалися на цьому зібранні, були Україна під нацистською окупацією, відносини між українцями та євреями, колабораціонізм і опір, а також канадські й американські перспективи про притягнення військових злочинців до відповідальності.

Книга поділена на три розділи. Перша присвячена історії України в роки Другої світової війни; другий розглядає суперечливе питання, яке виникло внаслідок подій цього періоду: вишукування та судове переслідування можливих військових злочинців, які прибули до Канади та Сполучених Штатів після 1945 року; третій містить документи, що стосуються цих тем і охоплюють роки 1929-1966.

Загалом ця робота являє собою просвітницьке поєднання історії, журналістики та порівняльного правознавства.

Англійською мовою