Субота, 27 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До 85-річчя від дня народження М. С. Вінграновського (1936–2004),

українського поета, сценариста, кінорежисера, кіноактора

 

image

«Він увірвався в літературу наче на степовому коні й упродовж усього життя він волів залишатися на коні – гордий, амбітний, свідомий свого мистецького покликання й самобутнього хисту. Навіть тоді, коли доля була не вельми прихильна до нього, пригальмовувала його потенційні мистецькі можливості й заганяла у творче «підпілля», коли триумфальний успіх перших десятиліть припорошила перша, а далі й друга, й третя паморозь суспільних розчарувань, навіть тоді він зберігав свою горду поставу вершника, якому навіть з обраного ним простору власного усамітнення видно далі й осяжніше, аніж тим можновладним мужам, яким скорялося все і вся, однак не сама суть людського призначення на землі».

 

Людмила Тарнашинська

 

З нагоди 85-річчя від дня народження видатного українського поета, сценариста, кінорежисера, кіноактора Миколи Вінграновського в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено віртуальну книжкову виставку. До уваги користувачів пропонуються прижиттєві й більш пізні видання творів письменника та література про нього.

На виставці представлено документи з фондів НБУ імені Ярослава Мудрого.

Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Більше інформації

1/47

Вінграновський М. З книги першої, ще не виданої: [Вірші] / Микола Вінграновський // Літературна газета. – 1961. – 7 квіт. – С. 9.

 

Перша публікація п’ятнадцяти поезій Миколи Вінграновського у «Літературній газеті» від 7 квітня 1961 року.