Субота, 26 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки графічних робіт художника Володимира Реброва

«Історії гучних подій»

10 жовтня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась презентація виставки «Історії гучних подій» київського художника Володимира Реброва.

Перед очима глядачів предстали малюнки, виконані простим олівцем з жовто-блакитними акцентами, які символізують події війни та відображають біль і випробування сьогодення. Серед них – портрети захисників та їх побратимів; малюнки, що стали ілюстраціями до поетичних збірок сучасних митців; картини, які згодом перетворились на шеврони й татуювання. В багатьох із них закарбовані реальні історії подій, які пережили українці в часи важких випробувань.

Із важливою подією Володимира Реброва привітала заступниця генерального директора Наталія Цукренко. Вона відзначила вагомий внесок художника у справу патріотичного виховання молоді, підкресливши важливість творчості митця в підтримці національної самосвідомості та духовного розвитку суспільства.

На заході було презентовано новий художньо-поетичний альбом із циклу «Війна очима українського художника», в якому автор передає власне бачення трагедії в чорно-білій палітрі емоцій.

Увагу присутніх привернули відеофільми Ліа Романової, які надали можливість зазирнути у творчу лабораторію митця і стати свідками творення його графічних малюнків.

Особливу атмосферу під час презентації створили виступи спеціально запрошених гостей – поетеси Ольги Киці та естрадної співачки Вікторії Падалко.

Неймовірно щемно і проникливо прозвучали у авторському виконанні вірші Ольги Киці зі збірки «Нескорені», яка ілюстрована чорно-білими малюнками Володимира Реброва. Душевної глибини та емоційного єднання додали авторські композиції Вікторії Падалко «Янголи» і «Світло всередині нас», написані співачкою під час війни.

Експозиція привернула увагу багатьох шанувальників мистецтва, небайдужих до подій, що відбуваються в Україні.      

Присутні на заході вихованці Київського військового ліцею імені Івана Богуна, користувачі та працівники Бібліотеки залишилися враженими виставкою, яка не тільки відображає реалії сьогодення, але й стає своєрідним документальним свідченням війни.

 

Інформацію підготувала зав. відділу соціокультурної діяльності

Олена Сливка