Неділя, 30 червня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Преcконференція з нагоди видання посібника

«Тактична комунікація для медиків. Як підтримувати тих, хто вижив»

 

 imageЧерез страх, шок, травму та виснаження, – пораненим і хворим, а також тим, хто їх рятує та лікує, буває важко зберігати взаєморозуміння та злагодженість. Ще важче у таких обставинах знаходити сили та способи, щоб підтримувати тих, кому це необхідно. Тактична комунікація – це безпосередня взаємодія людей задля вирішення поточних завдань, для обміну актуальною інформацією про зміни навколо і про стан співрозмовників, а головне – це спілкування, яке дозволяє відновити та зберегти злагодженість дій.

25 травня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася відбулась пресконференція з приводу видання посібника «Тактична комунікація для медиків. Як підтримувати тих, хто вижив». Це – черговий посібник, що вийшов друком у межах проєкту «Як ти, брате?», в якому команда волонтерів збирає і адаптує найкращі психологічні та комунікативні практики з метою поширення інформації про них серед широкого кола громадськості під час війни.

«Зараз всі зусилля проєкту спрямовані на те, щоб допомогти всім українцям адаптуватися під умови тривалої і повномасштабної війни. І головним фактором, який на це впливає, є комунікація – наявність та якість стосунків, спілкування та довіри між людьми», – наголосив під час пресконференції засновник проєкту Антон Семенов.

Посібник «Тактична комунікація для медиків. Як підтримувати тих, хто вижив» розроблений у співпраці з командою Repower NGO – проєкту, спрямованого на відновлення ментального здоров’я українських бойових медиків.

Під час роботи над змістом і структурою посібника, були знайдені та сформульовані чіткі алгоритми, які допомагають знизити тривогу, відновити віру в свої сили, переосмислити травматичний досвід та адаптуватися до нових обставин.

«У цьому посібнику ми узагальнили методи, які винайшли та використовують у своїй роботі українські військові та цивільні медики, щоб попри важкі умови допомагати пацієнтам, собі і колегам. Ці методи працюють як в окопі під обстрілами, так і в шпиталі, а також у цивільному житті», – зазначив Антон Семенов.

 І як сказала засновниця і керівниця БФ «Repower» Марина Садікова: «У нас активно навчають тому, як лікувати поранення. Але людину, чиє життя ми врятували, не можна залишати саму, допомога на цьому не повинна закінчуватися. Цей посібник про те, як лікувати душу».

Безкоштовно завантажити посібник можна за посиланням: https://yakty.com.ua/tkm.

Дізнатися більше про проєкт «Як ти, брате?» – https://yakty.com.ua/.

 

Інформацію підготувала зав. відділом соціокультурної діяльності

Олена Сливка