Неділя, 1 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

13 грудня 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація поетичної книги народного артиста України Андрія Демиденка «Київський зошит» (К. : Саміт-Книга, 2023), де на розсуд широкого загалу представлено понад сотню віршів, поем.

На презентацію до відомого поета завітали його друзі та поціновувачі таланту, які, крім теплих слів винуватцю вечора, порадували всіх присутніх своїми виступами: Олег Сербін, в.о. генерального директора НБУ ім. Ярослава Мудрого; Тарас Кремінь, Уповноважений із захисту державної мови; Михайло Сидоржевський, голова Національної спілки письменників України; Володимир Талашко, народний артист України; Тамара Стратієнко, народна артистка України; Василь Романчишин, ректор Академії мистецтв імені Павла Чубинського.

Між виступами друзів митець читав вірші зі своєї новонародженої збірки. Не без гордості представив відео з піснею «Гімн журналістів» у виконанні Олексія Шпортько та відеокліп у авторському виконанні поеми «Я – Київ! Я – серце свободи!», за якою було знято історичний фільм. Зворушливим було відео з піснею «Я Україна!» у виконанні Валентини Олійник, яку автор присвятив жертвам голодомору та героям війни, які сьогодні боронять нашу свободу.

Подарунком від Андрій Демиденка стала відеопрезентація пісні на його вірші «Люби до забуття» у виконанні Валерія Козупиця.

На заході були присутні Анатолій Демчук, Народний артист України, Народний Герой України; Світлана Кас’яненко, волонтер, письменниця, співачка та композитор; Тетяна Левицька, заслужена діячка естрадного мистецтва України; представники видавництва «Дніпро» та багато шанувальників поезії Андрія Демиденка.

Наприкінці заходу всі бажаючи отримали у подарунок презентоване видання і прийняли участь у автограф-сесії.

Захід відбувся в межах спільного проєкту НБУ ім. Ярослава Мудрого та видавництва «Саміт-Книга» «Бібліотека Ярослава Мудрого та її околиці». Партнери проєкту – КП «Київінформ», Громадська рада при КМДА.

 

Інформацію підготувала

зав. відділу обслуговування користувачів Оксана Круліковська

Фото зав. сектору

відділу обслуговування користувачів Наталії Опенько