Субота, 27 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image

25 жовтня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Пісенно-туристського клубу.

Розпочалось засідання з організаційних питань. Члени клубу обмінялись думками щодо роботи сфери внутрішнього туризму попри військові дії, які продовжуються в багатьох областях України. Зауважили, що навіть в умовах наявних обмежень (наприклад, на відвідування лісів чи прикордонних територій), вони продовжують подорожувати країною, адже внутрішній туризм для них – своєрідна терапія, що дає можливість отримати позитивні емоції. Насамперед, рекомендували звернути увагу на недовготривалі одно-дводенні екскурсії та визначились з маршрутами на листопад-грудень 2023 року.

Цікаву розповідь про подорож селами і містами Київської області презентувала Лариса Горбатова. У селі Бобриця Бучанського району вона побувала у парку скульптур, які виконані художниками з різних країн у межах першого Міжнародного скульптурного симпозіуму, що тут проходив у 2015 році та у садибі-галереї художника Володимира Сліпченка. Сподобалось село своїми розписаними парканами та фермами довкола, які славляться своєю екологічно чистою продукцією.

Далі шлях пролягав через село Плюти Обухівського району та архівно-музейний комплекс «Літературно-мистецькі Плюти». Завершилась подорож у м. Василькові, де мандрівниця ознайомилась з історико-архітектурними пам'ятками міста. Відвідала приватний музей васильківської майоліки, який відкрився у 2021 році на основі власної колекції виробів Васильківського майолікового заводу. У музеї оглянула декоративно-ужитковий посуд, скульптуру, сувеніри, що були створені у традиціях української народної кераміки й мають яскравий національний колорит. Серед них і знаменитий «Бородянський півник», що став символом незламності українців під час російської збройної агресії. Яскравою ілюстрацією до розповіді став показ світлин.

Спогадами про водний похід річками Пітеельвен (Швеція) і Кларельвен (Норвегія) та комбінований водно-пішохідний похід 5-ї категорії складності річками Тамур і Сун-Косі (Непал) поділився Ігор Корольков. Присутні переглянули фрагменти любительських фільмів, які вразили мальовничою красою навколишньої природи та величчю стрімких річок.

Музичною окрасою засідання стали туристичні пісні у виконанні Анатолія Рибіна та Андрія Акименка.

Модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

                                                                   Інформацію підготувала головний бібліотекар

                                                                 відділу соціокультурної діяльності Тетяна Кириленко