П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота»

Зустріч з видавництвом «Саміт-книга»

 

image27 лютого 2021 року після тривалої перерви, пов’язаної з карантинними обмеженнями з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" , відновив роботу Клуб прихильників книги «Субота у Бегемота».

На засідання завітав директор видавництва «Саміт-книга» Іван Степурін, який розповів про видавничі проекти 2020-2021 рр. та представив два нові видання.

 «Юмор разных лет» Романа Кофмана (музыканты шутят) (2021) – збірник творів гумористичного і сатиричного характера. Роман Кофман – один з найвідоміших європейських дирижерів, перший український дирижер, який очолив західноєвропейський оперний театр, народний артист України, головний дирижер симфонічного оркестра Національної філармонії України. Роман Кофман відомий також невичерпним почуттям гумору та унікальною літературною майстерністю.  Представлена книга є десятою у літературному доробку дирижера. Писати він почав у ранньому віці, але друкуватися – доволі пізно, тоді, коли автору було «трохи за шістдесят».

 Книга вийшла у твердій оправі, зі зручним для читання шрифтом та великими полями, що насичує книжку повітрям.image

Друге видання – збірка музичних творів на вірші українських і зарубіжних поетів – «Київ – серце України!» Володимира Губи. До нотного видання увійшли музичні твори визначного українського композитора Володимира Губи, написані у співавторстві з відомими київськми поетами Дмитром Павличком, Олексієм Довгим, Валерієм Курінським і Дмитром Чистяковим, здебільшого присвячені столиці нашої держави. Також у збірці представлено цикл «Срібне століття бельгійської поезії», створений митцем за поезіями бельгійських поетів-символістів Е. Верхарна, М. Матерлінка, Ш. Ван Лерберга і М. Тірі, який неодноразово виконувався провідними артистами.

Зі змістовним переднім словом виступив письменник, перекладач, міжнародний секретар секції літератури Європейської академії наук, мистецтв і літератури Дмитро Чистяк. І, як упорядник збірки, залишив на подарованому Бібліотеці примірнику такий дарчий напис: «Читачам Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого – від упорядника – зі щирою повагою та надією на тривале відлуння творчості Володимира Петровича Губи – щиро (підпис).

  

Інформацію підготувала

 зав. відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець