Середа, 4 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Презентація серії воєнних книжок за участі авторів

 

16 грудня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація воєнних та патріотичних книжок, які вийшли друком у видавництві «Фоліо» останніми роками.

Метою проведення даного заходу було об’єднання проектів зі схожими ідеями та обговорення питань, що залишаються актуальними досі. До обговорення долучилися автори, які висвітлювали хронологію подій у своїх творах та вели особисті щоденники. Серед них: Ігор Стрельцов – волонтер, журналіст; Роман Зіненко – доброволець батальйону «Дніпро-1», учасник Іловайської трагедії; Петро Потєхін – кадровий військовий, офіцер-десантник, учасник боїв за Савур-Могилу; Ігор Михайлишин – юрист, доброволець з позивним «Піаніст», який у серпні 2014 року опинився в гущі Іловайського котла, провів 119 днів у полоні; Ігор Родін – військовий історик і публіцист, доброволець батальйону «Донбас», при виході із Іловайська потрапив у полон, в якому перебував чотири місяці; Артем Шевченко – директор Департаменту комунікацій МВС України, військовий журналіст, який активно висвітлював події у Слов’янську протягом квітня-червня 2014 року.

Було презентовано більше десяти воєнних проектів, зокрема: «Танець смерті. Щоденник добровольця батальйону «Донбас» Ігоря Михайлишина; «Щоденник артилериста» Геннадія Харченка; «Щоденник Андерсена» Ігоря Стрельцова; «Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії» Романа Зіненка; «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» Юрія Руденка, Анастасії Воронової, Сергія Глотова, Анастасії Глотової, Дмитра Путяти; «Батальон «Донбас». Записки добровольца» Ігоря Родіна; «Жінка війни» Анни Шили; «Вірний присязі!» Валерія Макеєва та «Савур-Могила. Військові щоденники» – результат праці колективу авторів Петра Потєхіна, Максима Музики, Андрія Пальваля, «Слов’янськ» Артема Шевченка.

Ведучий заходу Юрій Бутусов – український журналіст, головний редактор сайту Цензор.нет, оглядач видання «Дзеркало тижня» розповів про важливість для суспільства військової мемуарної літератури, акцентував увагу слухачів на тому, що презентовані видання – це пам’ять, яка не загубиться в історії. Своїми враженнями від вже прочитаних книг поділилися: полковник, доброволець Микола Поровський та історик Олександр Андрощук.

У презентації взяли участь кадрові військові, користувачі та гості бібліотеки.

Презентовані видання були передані в подарунок Бібліотеці.

На завершення зустрічі всі охочі мали змогу придбати книги та одержати автографи авторів.

 

 Інформацію підготувала завідувач

відділу обслуговування користувачів Наталія Цукренко,

фото провідного бібліотекаря відділу

 обслуговування користувачів Наталії Опенько