Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До 70-річчя від дня народження Г. Г. Почепцова (1949),

українського письменника, журналіста, автора книг з питань комунікаційних технологій

 

image

Георгій Георгійович Почепцов – доктор філологічних наук, професор, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, заслужений журналіст України, письменник-фантаст.

Георгій Почепцов народився 29 жовтня 1949 року в селі Берегове Закарпатської області. Після закінчення школи вступив на факультет кібернетики КНУ ім. Т. Г. Шевченка. Продовжив навчання в аспірантурі за спеціальністю «структурна, прикладна і математична лінгвістика».

image

Перша публікація письменника, дитяча казка «Воздушный медвежонок», вийшла друком у 1974 році. Загалом, у літературному доробку Г. Почепцова понад 20-ть книг для дітей, переважно у жанрі фентезі, серед яких збірки «Дверь в волшебную страну» (1985), «Город королей» (1988), «Сказки» (1989), «Снігова принцеса» (2017). Казкова трилогія «Золотой шар», яка побачила світ у 1987 році, отримала премію імені Миколи Трублаїні.

На сьогодні Георгій Почепцов – один з найавторитетніших вітчизняних фахівців з питань теорії комунікацій, з під пера якого вийшли перші вітчизняні підручники з PR та реклами.

Як автор сучасної теорії стратегії («Стратегия. Инструментарий по управлению будущим» (2005), вчений увів поняття «віртуальних екранів» та запропонував концепцію смислових воєн. Роботи Г. Почепцова використовуються як базові в навчанні майбутніх політологів, журналістів, істориків.

Останнім часом вийшли друком такі його книги: «Від покемонів до гібридних війн: нові комунікативні технології XXI століття» (2018), «Пропаганда 2.0» (2018), «Виртуальные войны. Фейки» (2018), «Управление будущим» (2019) та ін.

До 75-річчя від дня народження Георгія Почепцова в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку, яка презентує широку палітру науково-творчого доробку вченого та письменника. Експозиція містить роботи, що висвітлюють сучасні технології інформаційних та психологічних воєн, окреслюють методи протидії операціям соціального впливу, а також серію дитячих книжок автора.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського Михайла, 1, 2-й поверх.

Термін експонування: 28 жовтня – 30 листопада 2019 р.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Сливка О. В.