Вівторок, 1 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

5 березня 2001 року в примiщеннi Нацiональної парламентської бiблiотеки
вiдкрилась виставка графiки Жоржа Шана (Шанаєва).

Про автора

Жорж Iванович Шанаєв народився в 1936 р. в м. Києвi;

У 1956 р. закiнчив Київський рiчковий технiкум, у 1972 р. – Київський iнженерно-будiвельний iнститут;

Із 1975 по 2000 рр. працював водолазом, а потiм науковим спiвробiтником у групi пiдводного склеювання в Iнститутi хiмiї високомолекулярних сполук НАН України.

У 1986 р. брав участь у лiквiдацiї наслiдкiв Чорнобильської катастрофи.

Жорж Iванович має 20 винаходiв, патент Францiї, низку рацiоналiзаторських пропозицiй, 150 науково-технiчних публiкацiй; нагороджений медаллю "Винахiдник СРСР"; 11-ма медалями виставок ВДНГ СРСР i УРСР; 7-ма Дипломами науково-технiчних кокурсiв; у 1985 р. нагороджений Державною премiєю СРСР в галузi науки i технiки.

 

Вiд автора:
"У своїх малюнках я розказую про свої пiзнання, здобутки, сприйняття оточуючого свiту. Це не самоцiль. Чому я це роблю – не можу пояснити. Мабуть тому, що не так вже й просто виразити свої думки в цiй лаконiчностi моїх малюнкiв. А яке щастя коли твої малюнки розумiють глядачi, особливо дiти. Для дiтей зрозумiла i казкова, i iсторико-мiфiчна тематика моїх композицiй. З дiтьми в мене нема проблем у творчому спiлкуваннi, я вiдчуваю, що їм зараз це потрiбно. Ця атмосфера розумiння спонукає мене до нових пошукiв стилю вибраного напрямку графiки. Вивчаю праістирiю наших предкiв i вважав би за щастя донести до сучасникiв откровення про несправедливо забуту нашу незбагненно багату iсторiю їх свiтогляду."