Вівторок, 17 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

14 червня 2007 року у Національній парламентській бібліотеці України відбулось відкриття восьмої персональної виставки молодої київської художниці Галини Інгули «Літо на двох планетах», на якій представлено малярські дослідження художниці у різних жанрах.

У вступному слові під час відкриття виставки Галина Кириченко, заступник генерального директора НПБ України, відзначила, що Бібліотека як провідний інформаційний і просвітницький заклад, сприяє популяризації та примноженню духовного і культурного надбання та привітала молоду талановиту художницю Галину Інгулу – мешканку планети Земля і фантастичної планети Інгула, яку Галина придумала чотири роки тому.

Галина Інгула пише картини в двох стилях – у фентезі і в класичному реалізмі, – узяв на себе роль екскурсовода Валерій Нечипоренко, батько художниці, письменник. Вона вважає, що фантазія і реальність повинні співіснувати в житті кожної людини, що вони – два крила людської надії. Тому і на цей раз деякі свої роботи Галина презентує попарно: одні і ті ж сюжети зображені у фентезі і в реалізмі. Зокрема, гордість художниці – картина „Три модниці” порівнюється з реалістичними „Соняшниками”, а „Золотаве дерево” зберігає за автором право на недомовленість.

Галина Інгула – професійний, але самодіяльний художник. Вона також працює у видавничій справі: у видавництві „Кальварія” вийшла книга з її ілюстраціями.  Одночасно з цією виставкою картини Галини Інгули презентують у Парижі. Для молодої художниці, яка всього у своїй творчості добивалася наполегливою самоосвітою, виставка в славній столиці світового мистецтва була мрією – далекою, і здавалося, недосяжною. Але мрії збуваються. Більше 100 картин Галини Інгули знаходяться у приватних колекціях. По закінченню екскурсії Валерій Нечипоренко подякував НПБ України за надану можливість організувати виставку у стінах Бібліотеки.

На думку Володимира Константинова, віце-президента Асоціації працівників музеїв технічного профілю, творчість Галини Інгули – життєрадісна, художниця наполегливо удосконалюється в класичному реалізмі. Картини, що виконані в реалістичному стилі, доносять до нас красу природи, вони дуже привабливі. Він задоволений, що кілька років тому познайомився з Галиною Інгулою, побажав художниці всього найкращого та не втрачати оптимізму.

Людмила Пашун, співробітник музею Київського національного університету будівництва і архітектури, була присутня на всіх попередніх виставках Галини. У художниці є власна планета, яку вона назвала своїм прізвищем – Інгула, тут завжи багато світла, тепла та яскравих фарб. А ще – немає земної суєти і галасу. Для відвідувачів експозиції талановитої художниці полотна стануть перепусткою у новий вимір придуманої нею планети. Майстерність Галини Інгули вдосконалюється, а серія у стилі фентезі "Планета Інгула” – феєричний світ, що має живі істоти дивних геометричних форм, чудернацькі квіти і несподівано яскраві кольори, – розвивається, з`являються нові кольори. Саме ці роботи талановитої художниці викликали перший інтерес у багатьох киян, більшість з яких, як не дивно, зовсім не є шанувальниками фантастики.

Володимир Циганенко, директор музею Київенерго, познайомився із творчістю Галини Інгули на виставці її перших робіт. Галина у своїх творах дуже творчо та майстерно використовує трипільську символіку, тому картини вразили та надихнули його написати статтю про творчість молодої художниці. Завдяки статті творчість Галини стала відомою тисячам людей.

Присутня на відкритті виставки Галина Войцехівська, директор Державної архітектурно-будівельної бібліотеки ім. В. Заболотного, відзначила, що майстерність художниці вдосконалюється, а виставки ростуть семимильними кроками. Вона побажала талановитій художниці творчих успіхів та майстерності, здоров`я та оптимізму.

Виставка експонується до 30 червня за адресою: вул. Грушевського, 1, 2-й поверх.

Вхід вільний.