Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Віртуальна книжкова виставка

Музеї столиці України

 

imageКиїв – столиця нашої держави. Він зачаровує своїми краєвидами та архітектурою. А ще Київ цікавий своїми численними музеями.

Музеї – багатофункціональні заклади соціальної інформації, призначені для збереження культурно-історичних і природничо-наукових цінностей, накопичення та поширення знань через вивчення і демонстрацію унікальних пам’яток матеріальної культури.

Музейні працівники, як і представники багатьох інших професій, мають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв, який відзначається щорічно 18 травня відповідно до рішення ХІ Генеральної конференції ICOM (International Council of Museums - Міжнародна рада музеїв), яка відбулась у травні 1977 року. Тоді ж запропонували й девіз свята: «Музеї – важливий засіб культурного обміну, збагачення культур і розвитку взаєморозуміння, співробітництва й миру між народами». В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали.

До Міжнародного дня музеїв та до Дня Києва в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено віртуальну книжкову виставку «Музеї столиці України». До уваги користувачів пропонуються путівники та фотопутівники, альбоми, фотоальбоми та альбоми репродукцій, фотобуклети, збірники, присвячені різним аспектам наукової діяльності музеїв, ілюстровані інформаційні видання, науково-популярні видання, видання на електронних носіях та інтернет-ресурси.

На виставці представлено документи з фондів НБУ імені Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки  та традиційними картковими каталогами.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності

Літовкіна Ю.М.

1/58

Києво-Печерська Лавра = Kyiv-Pechersk Lavra : фотоальбом / [фото] Ю. Бусленка ; [упоряд. О. Желєзняк ; передм. П. Прокопенка]. — Київ : Балтія-Друк, [2009]. — [62] с. : фотоіл.

 

Шифр зберігання: Б351775

Другий Єрусалим» — так впродовж сторіч називали православні Київ. І перелік духовних скарбів столиці України-Русі споконвіку починався з Києво-Печерської лаври. Лавра воістину невмирущий пам’ятник віри й духу людини. Не минали її лихоліття: руйнували дикуни і варвари, проте, Печерська лавра вже майже тисячу літ залишається найбільшою святинею країни.