П’ятниця, 13 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 

До величної й пам’ятної дати – 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні в арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України розгорнуто спільну виставку НПБУ та Київської організації НСФХУ «Фотолітопис Великої Вітчизняної війни. Визволення Києва. 1943 рік». Для створення виставки використано матеріали Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г.С.Пшеничного.

На виставці представлено документальні фотографії військових фотокореспондентів, які, ризикуючи життям, зробили ці знімки понад 60 років тому. Їх творчий доробок залишився нам у безцінну спадщину.

Вже зовсім мало залишилося у живих тих, хто зі зброєю в руках у воєнні роки захищав нашу Батьківщину. Приходять на зміну нові покоління, які й гадки не мають про ті муки і страждання, що випали на долю визволителів України.

До молоді, до її не зачерствілих сердець звертаються ці фотографії: свято бережімо, шануймо, згадуймо своїх дідів і прадідів, їх бойові звитяги. Вони зробили все, щоб ніхто й ніколи не пізнав жаху нової війни.

Віддаймо належну шану і колишнім військовим фоторепортерам. Саме завдяки їм сьогодні, через 65 років після подій, ми маємо змогу дивитись і осмислювати ці зупинені миттєвості війни, що залишаться фронтовими літописами навічно...

Термін експонування виставки: 30 квітня – 17 травня 2010 року.

Ознайомитися з фотороботами можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ.