П’ятниця, 13 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Пропонована виставка є фрагментом виставки «М. Гоголь. Посвята», яка експонувалася у штаб-квартирі ЮНЕСКО у Парижі в рамках святкування 200-річчя (2009 р.) від дня народження видатного українця, письменника, філософа і містика Миколи Гоголя.

Виставка знайомить відвідувача з образами Гоголя, інтерпретованими мовою графіки та кіно. В експозиції представлені фотокопії робіт формату А2 за серіями «Вечори на хуторі біля Диканьки» – 5 планшетів, 13 робіт, «Тарас Бульба» – 10 планшетів, 10 робіт та розкадровками  до фільму «Тарас Бульба» – 2 планшети, 12 робіт.

Автор робіт – народний художник України, член-кореспондент Академії мистецтв України, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка Сергій Георгійович Якутович.

Над творами М. Гоголя художник працював упрожовж 5 років.

На початку 2003 року з’явилися ілюстрації до повісті «Тарас Бульба», що вийшла окремим виданням у видавництві «Дніпро». Пізніше була пророблена величезна робота для одноіменної екранізації повісті, яку здійснив російський режисер В. Бортко. Для фільму художник створив близько тисячі ескізів декорацій, костюмів, розкадровок мізансцен, а також ескізів гриму головних героїв, реквізиту та бутафорії.

У 2008 році художник створив ілюстрації до повістей Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Миргород». Книга побачила світ у видавництві «Либідь».

Термін експонування: 8 червня – 30 липня 2010 р.

Ознайомитися з виставкою можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ.