Неділя, 1 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Міжнародний пленер “Україно, моя Україно” за участю художників закордонного українства – мистецький проект, який проводився в Україні протягом трьох років (2005–2007) за підтримки Міністерства культури і туризму України, Українського культурно-просвітницького центру “Дружба” (Державної агенції промоції культури України) та обласних відділень Національної спілки художників України.

Проект здійснювався відповідно до Державних програм, спрямованих на інтеграцію України та української культури у європейський і світовий простір. У цьому процесі важливу роль відіграє українська діаспора, активний культурний обмін між діячами культури, творчою інтелігенцією України і зарубіжжя, що сприяє творенню нових уявлень про Україну, її позитивного іміджу у світовій спільноті.

На виставці представлено твори митців із Австрії (Л. Каліцун), Республіки Білорусь (В. Ізвалова, А. Меранков, О. Юркевич), Німеччини (М. Дорофеєва), Польщі (А. Трофіменкова-Геррманн, А. Борч), Придністров’я (А. Салко, Ю. Салко), Росії (Г. Семенюк, Н. Смоліна, В. Солодовник, О. Стукаліна), Чехії (Р. Харевський).

Кожен із учасників пленеру має власну творчу манеру, відчуття сучасності, але всіх їх об’єднує приналежність до української нації, любов до рідної землі.

Пленери проводились у Києві, Львові та на Хмельниччині. Тож перед глядачами постають величні пам’ятки історії і культури древнього Києва – Золоті ворота, Києво-Печерська лавра, мальовничі куточки Андріївського узвозу, Подолу, Національного музею архітектури та побуту України. “Місто Лева” представлено Кафедральним собором, оживають на полотнах Меджибізька та Летичівська фортеці, старовинне місто Європи – Кам’янець-Подільський із кам’яними мурами, вежами, бастіонами.

Роботи надані для експонування Державною агенцією промоції культури України.

Термін експонування: 5 липня – 5 вересня 2010 р.

Ознайомитися з виставкою можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ.