П’ятниця, 13 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

"Я творю для того, щоб люди
 не забували, що в них є душа. 
А, кажуть, вона вічна...".

 

Пропонуємо Вашій увазі виставку художніх робіт члена Національної спілки художників України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслуженого художника України, лауреата премії імені Василя Стуса Валерія Франчука „Дороги, які обирають нас...”. У Національній парламентський бібліотеці України до свого 60-літнього ювілею митець представив експозицію із 12 живописних та 10 графічних робіт. 

Твори, представлені на виставці, вражають розмаїттям кольорів, глибиною думки, надихають та сповнюють душу теплом і красою.   

Роботи Франчука відзначаються високим мистецьким стилем, бо існують притаманні лише йому тон, відтінок, мелодія. Всеперемагаюча потреба працювати, уміння йти з випередженням часу, робить його твори непересічними.

У нього немає просто пейзажів – є бачення, а замість портретів – лики. Валерій Франчук обрав для себе завдання не з легких: він не малює з натури – дивиться, спостерігає за кожною деталлю, обдумує, а вже потім переносить на полотно.

Ця особливість дозволяє митцеві зображати суть такою, якою вона є, без прикрас, величних лозунгів та непотрібних дрібниць, за якими ховається справжнє. Франчук звик писати для людей, які вміють думати, замислюються над минулим і прийдешнім.

 

Про автора:     

Франчук Валерій Олександрович народився 10 вересня 1950 року в селі Зелена Красилівського району Хмельницької області.

Художник (живописець-графік). Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2008), Заслужений художник України (2005), Лауреат премії імені Василя Стуса, Член Національної спілки художників України з 1990 року.

У 1986 році закінчив графічний факультет (майстерня станкової графіки) Київського державного художнього інституту (нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури).

Із 1986 по 1989 рр. працював у графічному цеху Київського комбінату монументального-декоративного мистецтва. З 1990 року на творчій роботі.

З 1983 року проводить активну виставкову діяльність. На його рахунку 104 групові, республіканські та міжнародні художні виставки та понад 130 персональних виставок.

Твори зберігаються в багатьох вітчизняних музеях, громадських організаціях, культурних центрах України та світу.

Більш детальну інформацію про творчість митця див. http://www.v-franchuk.com.ua/.

 

Виставка розташована у холі 2-го поверху центрального приміщення Бібліотеки.
Термін експонування: 6–30 вересня 2010 р.