П’ятниця, 13 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фотовиставка сформована із робіт Кирила Сєвєрцева, нащадка роду Чугаєвих, які мешкають у селах на кордоні Комі-Перм’яцького автономного округу та Кіровської області Російської Федерації. Влітку 2006 року Кирил гостював у місті Кудимкарі та у своєї бабусі в селі. Всюди він фотографував. І вийшла виразна “фотосесія” з портретами, з чудовими пейзажами краю, з відображенням сільського побуту і, звичайно, символами комі-перм’яків.

 

Про автора: 

Кирил Сєвєрцев народився 5 січня 1991 р. у Києві. Студент історичного факультету Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка. Бере активну участь у роботі Товариства культури народів фіно-пермської групи. Фотографією почав серйозно займатися три роки тому. Перевагу надає пейзажам.

 

Інформація про Комі-Перм’яцький автономний округ:

Комі-Перм’яцький автономний округ (КПАО) був створений 26 лютого 1925 р. за Постановою ВЦВК і ввійшов до складу Уральської області. Округ розташований у середньому Передураллі у верхній течії річки Ками. Площа території – 32,77 тис. кв. км (0,2% території РФ). Столиця – м. Кудимкар. Комі-перм’яки складають 60,2% від загальної кількості населення КПАО. Це один із суб'єктів Російської Федерації фіно-угорських народів.

Ознайомитися з виставкою можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ. Термін експонування виставки: 11-31 жовтня 2010 року.