П’ятниця, 13 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

5 січня 2011 року напередодні величного свята Різдва Христова в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки відкрито персональну виставку гобелену та живопису Раїси Вітановської «Теплий подих казки».

Раїса Вітановська народилася 18 грудня 1960 року в Кривому Розі. Отримала художню освіту в Київському художньо-промисловому технікумі. Працює в галузі живопису та декоративно-прикладного мистецтва (текстиль).

Брала участь у багатьох художніх виставках в Україні та за кордоном. Її роботи знаходяться в приватних колекціях України, Австралії, Ізраїлю, Іспанії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Росії, США, Швейцарії. Мисткиня має власний, яскраво виражений індивідуальний почерк. У своїх творах зображує напівказковий світ: добрий і затишний, сповнений чарівним очікуванням дива. Це – світ чудових дитячих снів, у якому живуть герої улюблених казок. А поруч красуються прекрасні квіти. І мимоволі складається враження, що вони справжні й пахнуть. Більше 25-ти років художниця займається ще й авторським гобеленом, використовуючи традиційну техніку, але створюючи свої оригінальні сюжети.

У полотнах Раїси Вітановської відчувається гармонійне поєднання кольорів, соковитість і звучність фарб, неочікуване сполучення барвистих розсипів та букетів.

Художниця інтуїтивно прагне до того, щоб Світло, без сумніву, явище Вищого порядку, знайшло своє віддзеркалення в її картинах. Спілкування з таким мистецтвом дарує глядачу відчуття свята, радості та спокою, яких так не вистачає у божевільному вирі сьогодення.

Термін експонування виставки: 5–31 січня 2011 року.

Ознайомитися з роботами можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ.