П’ятниця, 13 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 

 Із 5 січня по 1 лютого 2011 року в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України  експонувалась  персональна виставка гобелену та живопису Раїси Вітановської «Теплий подих казки». Користувачі та співробітники Бібліотеки мали можливість отримати насолоду від перегляду робіт і зазирнути у чарівний світ дитинства, сповнений тепла, добра і фантазії!

Раїса Вітановська працює у галузі живопису та паралельно більше 25-ти років займається ще й авторським гобеленом, використовуючи традиційну техніку, проте створюючи свої оригінальні сюжети. За словами художника, гобелен – це дивна і давня техніка, що раніше використовувалась переважно в селах, коли люди ткали зимовими вечорами в очікуванні весни, сумуючи за квітами, тому й відображали їх яскраво та виразно у своїх виробах.

Наприкінці роботи виставки, 31 січня, Раїса Миколаївна люб’язно погодилася провести майстер-клас для всіх охочих із техніки створення гобелену. Майстриня розповіла про технологію народження нової роботи, показала інструменти та матеріали, які для цього потрібні, та безпосередньо продемонструвала сам процес створення нового полотна.

Зустріч пройшла в приємній, дружній атмосфері. Присутні з непідробною зацікавленістю спілкувалися з художницею, мали змогу  самостійно  попрацювати над створенням гобелену.