П’ятниця, 13 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

8 квітня 2011 р. у Національній парламентській бібліотеці України відбулося урочисте відкриття документальної фотовиставки «Орбіта життя», присвяченої 50-й річниці польоту в космос Юрія Гагаріна, за участі російського космонавта Романа Юрійовича Романенка, першого заступника міністра закордонних справ РФ Денисова А.І., представників Посольства Росії в Україні, Представництва Росспівробітництва в Україні, широкої бібліотечної громадськості міста та представників ЗМІ.

Матеріали фотовиставки «Орбіта життя» висвітлюють надзвичайно цікаві й важливі сторінки життя і діяльності першого у світі космонавта. Світлини знайомлять глядача з Юрієм Гагаріним – учнем 5-го та випускного класів середньої школи, студентом Саратовського індустріально-педагогічного технікуму, курсантом ОВАУл (м. Оренбург), слухачем ВВІА ім. М.Є.Жуковського та космонавтом. Фотооб’єктив зафіксував хвилюючі моменти передстартової підготовки, спілкування з генеральним конструктором космічних кораблів Сергієм Корольовим, товаришами із загону космонавтів, момент пуску КК «Восток» і щасливі хвилини повернення на Землю, а також грандіозний сплеск гордості й тріумфу співвітчизників та народів багатьох зарубіжних країн. На виставці можна бачити фото батьків, рідних та сім’ї Юрія Гагаріна, фрагментів експозиції Будинку-музею в селі Клушино Гагарінського району Смоленської області, будинку у Зоряному містечку, де жив космонавт, пам’ятників Ю.О.Гагаріну.

Виставка надана Бібліотеці для експонування Представництвом Росспівробітництва в Україні. На виставці представлено 63 фотографії.

Термін експонування: 8–17 квітня 2011 року.

Ознайомитися з виставкою можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ.