Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фотовиставка Євгена Шваба

«Чорнобиль. 30 років потому…»

 

imageФотовиставка приурочена до 30-ї річниці жахливої техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській атомній станції, що спричинила великі людські жертви, позбавила життя і здоров'я багатьох ліквідаторів та мирних жителів.

Експозиція створена за сприяння Національної спілки фотохудожників України та Афгано-Чорнобильського братства «Побратими», містить 22 фотографії.

Світлини розповідають про сучасний стан Чорнобильської АЕС, нелегку працю обслуговуючого персоналу, будівництво захисного конфайнменту та сьогодення міст Прип’ять і Чорнобиль.

Про автора

Шваб Євген  Володимирович народився 12 квітня 1964 року на Житомирщині.

Освіта вища військово-спеціальна. У 1987 р. закінчив Челябінське вище військове автомобільне інженерне училище за спеціальністю військовий інженер-механік.

Фотографією займається з 1979 року. Під час військової служби друкувався у  військових періодичних виданнях.  

Полковник запасу. Учасник бойових дій у Республіці Афганістан. Член Української Спілки ветеранів Афганістану. Член Правління громадської організації «Афгано-Чорнобильське братство «Побратими». Фотокореспондент Всеукраїнської газети «Третій тост» та сайту Української Спілки ветеранів Афганістану. Учасник Революції гідності.

Неодноразово виїжджав до зони відчуження для висвітлення життєдіяльності обслуговуючого персоналу об’єкту «Укриття» та заходів ветеранів – учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС. Репортажні роботи використовуються на сайтах Державної служби України у справах ветеранів, інвалідів та учасників АТО.

Постійний учасник творчих фотопленерів за різноманітною тематикою.

Учасник колективних фотовиставок: «Любарські обрії» (2011р., м. Любар), «Українське село» (2013р., м. Київ), «Весна. І ще одна весна…» (2015р., м. Київ), «За Гідність і Свободу!» (2015р., м. Київ).

Персональна фотовиставка «Овруч – перлина древлянського краю» (2016р., м. Київ, Національна бібліотека України ім. В. І. Вернадського).

Автор багатьох тематичних фотокалендарів, присвячених видатним подіям та знаменним датам. Ряд фоторобіт використано у книгах «Побратими», «Пам’ять серця», «Нам не забыть тебя, Афганистан», «Гартовані Афганістаном» та інших.

Нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради СРСР, медалями Президента України «Захиснику Вітчизни» та «25 років виведення військ з Афганістану», «Знаком Пошани» Київського міського голови та ін.

 

Фотовиставка працює з 11 квітня по 16 травня 2016 року

за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1 (конференц-зал)