Четвер, 12 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставку художніх робіт із такою назвою розгорнуто в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України. Авторами представлених робіт є учасники Всеукраїнського пленеру з різних жанрів мистецтва для творчої молоді – представників національних меншин України, що відбувся з 25 жовтня по 4 листопада 2010 року на території Чернівецької області.

Україна – поліетнічна держава, до її складу входять різні за походженням, тривалістю проживання на українських теренах, традиціями та культурою етнічні спільноти. Протягом віків вони приносили сюди свої культуру і традиції, релігію і мистецтво.

Проведення мистецького пленеру мало за мету – об’єднання творчих зусиль молоді різних етносів, які мешкають в Україні, створення нових художніх уявлень про Україну, формування позитивного іміджу української культури та культури етносів.

Мистецький проект був спрямований на вивчення історії та культури України, а саме багатонаціонального Буковинського краю, популяризацію українського сучасного образотворчого мистецтва.

У рамках пленеру молоді художники, представники різних регіонів нашої країни та різних етносів (болгари, буряти, вірмени, греки, євреї, кримські татари, росіяни, словаки, румуни, угорці), різних художніх шкіл і напрямів відвідали найбільш мальовничі куточки Буковини: гірське село Мигово, місто Хотин із його знаменитою середньовічною фортецею, власне самі Чернівці та відтворили їх на своїх полотнах.

На художній виставці представлені  роботи 16 авторів.

Серед них: Валентина Беро (м. Донецьк), Агнесса Боротей (м. Берегово Закарпатської обл.), Юрій Веретельников (м. Київ), Олександр Галайда, Христина Сливка та Антонія Ференц (м. Ужгород Закарпатської обл.), Еміль Дервішев, Іфран Османов та Тетяна Крикун-Таірова (м. Сімферополь), Катерина Лемешева та Галина Сапунжі (м. Ізмаїл Одеської обл.), Даніїл Шелегін, Віталій Шелегін, Руслан Фрайман та Володимир Сизов (м. Чернівці), Еріка Калитич (м. Мукачево Закарпатської обл.).

Термін експонування виставки: з 30 червня по 8 серпня 2011 року.

Ознайомитися з роботами можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ.