Четвер, 12 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До 20-ї річниці Незалежності України в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України представлено виставку світлин – переможців ХІІ Міжнародного фотоконкурсу «День-2010», які багатогранно відображають життя сучасної України.

Міжнародні фотоконкурси стали фотографічною візиткою періодичного видання «День» – єдиної всеукраїнської газети, яка починаючи з 1998 року регулярно їх організовує.

Оголошення про І Міжнародний фотоконкурс «У світлі дня» з’явилося на сторінках газети у січні 1999 року. В умовах конкурсу було зазначено, що участь в ньому можуть брати як професіонали, так і аматори. І цього правила газета дотримувалася під час проведення всіх фотоконкурсів. Фахівцями та пресою ці фотоконкурси визнані найпрестижнішими в Україні. Це підтверджує той факт, що на 7-й Європейській конференції з питань ЗМІ у березні 2005 року газета «День» ексклюзивно представляла експозицію кращих фотографій – переможців Міжнародного фотоконкурсу «День-2004», яка привернула до себе увагу делегатів і отримала високу оцінку.

Кращі роботи, які надходили до журі за 15 років проведення міжнародних фотоконкурсів газетою «День», увійшли до підсумкового фотоальбому, названого «День-2003».

Фотоконкурси «народили» ще один напрям культурно-просвітницької роботи, який також став «візиткою» газети. Підсумки щорічного конкурсу підбиваються у вересні на святкуванні чергової річниці газети «День». Після цього виставка починає мандрувати містами України, де експонується в кращих виставкових залах.

Цьогоріч виставка «День-2010» відвідала Чернівці, Луцьк, Житомир, Чернігів, Ніжин, Донецьк, Ольгопіль і нарешті завітала до Національної парламентської бібліотеки України, де стала яскравим ілюстративним розділом книжково-мистецького проекту, приуроченого до 20-річчя Незалежності України.

Звертаючись до відвідувачів виставки головний редактор газети «День» Лариса Івшина зазначила: «Вже багато років ми разом вдивляємось в фотообраз нашої країни. І розвиваємо сучасне фотомислення – щоб краще розуміти один одного. І разом діяти». Сподіваємось, що в Бібліотеці до фотовиставки «Дня» інтерес буде особливим, адже кожна представлена робота – то абсолютно самодостатні світи, з яких складаємось ми.

Термін експонування виставки: 8 серпня – 8 вересня 2011 року.

Ознайомитися з роботами можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ.