П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Декоративно-мистецька виставка

Тараса Кеба

«Різдвяні фантазії»

image

Тарас Кеб народився 1979 року у Львові. Самобутній художник, він творить на полотні та дереві в стилi примітивного мистецтва.

Під час навчання у Львівському національному університеті імені Івана Франка та Українській академії дизайну зацікавився народним мистецтвом. Фольклористика, міфологія, давні традиції українців та різних народів лягли в основу його, теплих по духу, робіт.

Тарас Кеб уявляє та творить своєрідний світ, у якому поєднуються реальність та казка, міфи та легенди, добро і зло, любов і радість.

В роботі його надихають такі художники-примітивісти, як Марія Приймаченко, Никифор Дровняк, Анрі Руссо, Ніко Піросманішвілі, Іван Генералич.

Твори художника побудовані на основі міфології і наповнені різноманітними казково-мiстичними колоритними персонажами: маленькі люди і гноми з їх буденними справами, чортенята й домовики, мавки і пухтії, що поїдають смаколики, весняні і зимові походеньки зайців та їх родичів, котики та інші тваринки чудово співіснують в уявному фантастичному світі.

Митець пише казки, є автором чудової колекції артбуків – саморобних мальованих книжок-казок.

Тарас Кеб – учасник багатьох мистецьких виставок в Україні, Польщі, Франції, Канаді, у галереях Львова та Києва.

Нинішня декоративно-мистецька виставка «Різдвяні фантазії» містить 56 творів митця і є вітальним новорічним подарунком для користувачів Національної парламентської бібліотеки України.

Виставка працює за адресою: вул. Грушевського, 1, 2-й поверх.

Термін експонування: з 2 по 31 січня 2016 року.

Запрошуємо усіх охочих!

Вхід вільний.

 

Інформація підготовлена відділом СКД НПБУ