Четвер, 12 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

У 1977 році Генеральна Асамблея ООН із метою привернення уваги світової спільноти до збереження непорушності прав палестинського народу постановила щороку відзначати 29 листопада як Міжнародний день солідарності з палестинським народом.

В Україні проводяться заходи з цієї нагоди, які покликані привернути увагу громадськості до політики мирного врегулювання близькосхідного конфлікту.

25 листопада 2011 року в Національній парламентській бібліотеці України в рамках урочистостей із нагоди Міжнародного дня солідарності з народом Палестини за участі Надзвичайного і повноважного посла Палестини в Україні, др. Мохаммеда Аль-Асаада, голови правління Арабсього дому др. Саллаха Закута відбулася презентація фотовиставки «Палестина – Свята Земля».

Палестина є батьківщиною трьох монотеїстичних релігій – іудаїзму, християнства та ісламу. Це земля складної і суперечливої історії. Палестинська культура поліфонічна і строката, вона увібрала в себе здобутки і надбання тих народів, долі яких переплелися на палестинській землі.

На фотографіях зображено сьогодення Палестини – з одного боку це архітектурна естетика релігійних святинь, красиві природні ландшафти, чаруючі краєвиди, а з іншого – кам’яний мур, що розділяє між собою народи і нації, діти, які прагнуть добробуту на рідній землі, але головне – в очах людей є віра в майбутній мир на благословенній землі.

Ознайомитися з фотороботами можна у холі 2-го поверху центрального приміщення НПБУ за адресою: вул. Грушевського, 1.

Термін експонування виставки: 24 листопада – 18 грудня 2011 року.