Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

26 квітня 2012 року в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України розпочала роботу художня виставка під назвою «Творчий ефір». Експозиція містить роботи двох авторів – Миколи та Галини Морозовських.

Подружжя Морозовських об’єднує прагнення до духовної гармонії, любов до мистецтва, проте кожен із членів мистецької родини – творча індивідуальність із власними улюбленими прийомами, ідеями та спільним світоглядом.

Микола Станіславович Морозовський народився у місті Львові 1957 року. Графіка – єдиний інтерес митця. Саме графіка захопила його своєю можливістю втілювати ІДЕЮ мовою ліній, штрихів, контрастністю та можливістю створювати напрочуд складні, вишукані композиції. Творчу манеру Миколи Морозовського можна визначити як езотеричний сюрреалізм.

Серія графічних робіт на синьому картоні вражає імпульсивністю і ретельністю виконання, є унікальною у плані ритміки рухів, пластичності ліній.

Галина Іванівна Морозовська народилася у місті Ленінграді 1962 року. Закінчила Ленінградський педагогічний інститут ім. О. І. Герцена. Поштовхом до серйозних занять живописом стало знайомство із Миколою, який на той час професійно займався графікою.

У творах авторка зображує біблійні образи в езотеричній інтерпретації, завдяки чому вони набули незвичного, нового прочитання і сприймаються глядачем гостріше, ніж канонічні. Картини «Десниця», «Примирення», «Нільські крокодили» та інші закликають до миру, злагоди, порозуміння.

Із самобутньою творчістю подружжя Морозовських можна ознайомитись з 26 квітня по 23 травня 2012 року в приміщенні Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України за адресою: вул. Грушевського, 1.