Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка плакатів

«…немов ковток свіжого повітря»


            Виставка є проектом німецького Фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) та розповідає про жертв націонал-соціалізму зі східної Європи, що взяли участь у програмі «Місце зустрічі: діалог».

 Програму започатковано 2009 року. Вона адресована білоруським, російським та українським організаціям, діяльність яких спрямована на поліпшення якості життя літніх людей у своїх країнах.

 Фонд EVZ вбачає в людях, які зазнали нацистських переслідувань, не лише тих, що потребують допомоги. Мета підтримки – сприяти тому, щоб життєві досягнення   колишніх жертв нацизму були належно оцінені.

 Програма, на яку щороку фонд надає суму в 1,2 мільйони євро, має також спонукати до використання потенціалу вітчизняної соціальної системи та створення стійких структур, що будуть опікуватися жертвами нацизму на місцях.

Цільова група програми «МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ: ДІАЛОГ» – це люди, що постраждали від націонал-соціалізму: колишні в’язні гетто та концентраційних таборів, примусові робітники, радянські військовополонені та інші.

Фонд підтримує проекти, що пропонують соціальну допомогу, а також обмін досвідом або збереження пам’яті про жертв нацизму. Тому EVZ вітає участь людей різного віку, яких запрошує для спільної діяльності або тих, що приходять у проекти як волонтери.

Виставка «…немов ковток свіжого повітря» представляє учасників проектів «Місце зустрічі: діалог», а також програму та її значення для кожної конкретної людини.

В експозиції представлено 13 банерів, що розповідають життєві історії жертв націонал-соціалізму зі східної Європи.

 

Виставка працює за адресою: вул. Грушевського, 1, 2-й поверх.

Термін експонування: 8 – 13 травня 2015 року.