Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Віктор Міхеєв народився у 1945 році в мальовничому селі Гоголів на Київщині.

Довгий час фотосправа була тільки основним захопленням Віктора. Адже він закінчив Київський політехнічний інститут і потім багато років працював провідним інженером-технологом на Київському радіозаводі. Згодом фотографія перестала бути для Віктора тільки улюбленою справою. Основне захоплення настільки заволоділо ним, що стало професією.

Із 1995 року Віктор працює фотокореспондентом у журналах, що висвітлюють питання розвитку української промисловості, таких як “Капітал”, "Час відродження" (Вісник Українського союзу промисловців і підприємців), "Нафта і газ", "Пивний клуб", "Світ якості України". І вже у 1998 році стає членом Національної спілки фотохудожників України.

В активі митця персональна фотовиставка "Нова доба – нові обличчя", яка експонувалась в серпні 2000 р. у палаці мистецтв "Український дім" (м. Київ), а також участь у багатьох республіканських фотовиставках і фотоконкурсах.

4 липня 2012 року в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України відбулася презентація другої персональної виставки Віктора Міхеєва "Промисловий пейзаж України". Як вважає автор, це – можливість не лише показати загалу свій творчий доробок, а й можливість побачити самому наскільки він наблизився до необхідного кожному митцеві успіху й визнання.

Майстер присвячує виставку 20-річчю Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), з яким він співпрацював у 1998–2006 роках. В експозиції представлено 30 фоторобіт автора, об’єднаних однією ідеєю – показати промислову архітектуру України та технологічну красу створення вітчизняної продукції.

Як не дивно, промислові майданчики багатьох підприємств України – це потужні архітектурні об’єкти, які створені геніальними головами і руками наших співвітчизників.

На фотороботах відображені фрагменти промислових майданчиків різних підприємств майже зі всіх куточків України: своєю величчю вражає Рівненська атомна станція, збудована у 1980 р. в місті Кузнецовськ. На Орджонікідзевському гірничо-збагачувальному комбінаті видобувають марганцеві руди за допомогою найбільших у світі багатоківшевих крокуючих екскаваторів. Нафтохімічний комплекс «Лукор» у м. Калуш – це комбінат-гігант у всіх відношеннях. Вражає небачена кількість труб і фантастичних переплетінь трубопроводів, які закарбовані на фотокадрах. Велич сталеплавильної домни Донецького металоплавильного заводу не залишає байдужою людину, яка поруч із нею почувається маленькою живою істотою у людській цивілізації. Унікальний завод шампанських вин у м. Артемівську, де діє класична технологія з виготовлення шампанського, розташований під землею на глибині 70 метрів на території у 25 га. На фото зображений цех витримки шампанських вин. Харцизький трубний завод вперше в Європі освоїв виробництво газових труб великого діаметру з одного листа сталі.

Виставка працює в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України (Київ, вул. Грушевського, 1, другий поверх) з 2 липня по 19 серпня 2012 року, з 12 до 20 години, субота, неділя з 10 до 18 години. Вхід вільний.

 

Контактна інформація автора:

Міхеєв Віктор Вікторович, тел. моб. (067) 648-37-58,

e-mail: iso100@ukr.net.