Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Із 14 листопада по 4 грудня 2012 року в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України (за адресою: вул. М. Грушевського, 1) розгорнуто фотовиставку «Лицар солов’їної пісні», присвячену 80-річчю від дня народження всесвітньо відомого українського співака, видатного громадського діяча, Героя України Анатолія Борисовича Солов’яненка.

Виставка підготовлена працівниками Національної опери України ім. Т.Г. Шевченка і успішно експонувалася протягом ювілейних подій у театрі. А сьогодні Бібліотека запрошує всіх охочих доторкнутися до творчості Великого Співака, що відбита у чорно-білих і кольорових світлинах, представлених в експозиції. Їх – 39. Глядач може бачити Анатолія Солов’яненка у більшості оперних партій, які він виконував, із колегами – співаками, диригентами, режисерами, а також Анатолій Борисович біля батьківської хати та біля хати І.С. Козловського у с. Мар’янівка, на гостинах у музеї С.В. Рахманінова тощо. Серед світлин і фото останнього виступу Анатолія Солов’яненка в опері П’єтро Масканьї «Сільська честь» 4 вересня 1998 року в Одесі. Привертають увагу і надовго зупиняють глядача чудові портрети Анатолія Солов’яненка. І мимоволі вимовляються слова глибокої поваги і подяки мужній, красивій Людині і неперевершеному Співакові.

Супроводжує виставку змістовний матеріал про творчий шлях Анатолія Солов’яненка заслуженого діяча мистецтв України Василя Туркевича.