Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 

Віртуальна книжкова виставка

«Державність України: на шляху до громадянського суспільства»

 

 

 

kartinkaІз проголошенням незалежності в Україні розпочався активний процес формування якісно нових інститутів демократичної держави. Складовими елементами цього процесу є: утвердження принципів демократії та політичного плюралізму; забезпечення прав і свобод громадян; формування системи самоврядування; створення дієвого сектора неурядових громадських організацій; визнання засобів масової інформації важливим елементом громадянського суспільства.

Національна парламентська бібліотека України пропонує віртуальну книжкову виставку «Державність України: на шляху до громадянського суспільства», на ній представлено нормативно-правові акти, що регулюють політику сприяння розвитку громадянського суспільства, матеріали наукових конференцій та соціологічних досліджень розвитку соціальної держави. В наукових дослідженнях розглядаються особливості розбудови громадянського суспільства та окремих його інститутів в сучасній Україні, розкриваються механізми реалізації  конституційного  права громадян України на участь в управлінні державними справами та  отримання інформації про діяльність органів виконавчої влади. Практичні посібники наводять детальний аналіз законодавства та практики його застосування у сферах створення і реєстрації організацій громадянського суспільства, державної фінансової підтримки їх діяльності, залучення організацій громадянського суспільства до надання соціальних послуг, механізмів громадської участі та оподаткування благодійної діяльності.

Виставка містить документи і публікації із фондів НПБУ та інтернет-ресурси. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Книжкова виставка буде корисною науковцям, студентам, керівникам органів державної влади, лідерам організацій громадянського суспільства, експертам у сфері гуманітарної політики.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД

1/21

 

Конституція України: [прийнята на п’ятій сесії Верхов. Ради України 28 черв. 1996 р. : в ред. із змінами, внесеними Законом № 2952-VI від 01.02.2011 р.] // [Електронний ресурс: Верховна Рада України. Офіційний веб-портал.]