Вівторок, 10 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка творчих робіт Тетяни Кудінової

 

Виставка творчих робіт відбулася 29 березня 2014 року в Національній парламентській бібліотеці України в рамках творчої зустрічі з київською поетесою і прозаїком, членом Української асоціації письменників художньо-соціальної літератури Тетяною Кудіновою «Свято душі».

Пропоновані роботи виконані в авторській техніці  «Фунтік» – розпис олією по тканині, дереву, склу, бересті, каменю (Свідоцтво про реєстрацію авторського права № 6388 від 9 жовтня 2002 року).

Фунтік – інструмент, який робиться з целулоїдного паперу та наповнюється олійними фарбами (розробка технологічного процесу Кудінової Т. Б.). Ця унікальна, дивовижна техніка має свою індивідуальність та неповторність. Вона дає можливість створювати високохудожні роботи як твори декоративно-прикладного мистецтва, так і живопису. 

Виставки художніх робіт Т. Кудінової мають великий успіх і резонанс, адже аналогів такої техніки немає ні в Україні, ні за кордоном. Тривалий час майстриня працювала вчителем декоративно-прикладного мистецтва в ЗОШ № 186 Голосіївського району м. Києва. Навчання проходило під Шевченковим гаслом «І хочеться душі хоч трохи раю». Головним для Тетяни Борисівни було навчити дітей любити, зберігати і розвивати кращі традиції української культури. Роботи учнів та самої Тетяни Борисівни неодноразово експонувалися в Німеччині, Канаді, Америці, Чехії, Австралії.

Нинішня мистецька виставка стала окрасою ювілейного творчого вечора авторки і продемонструвала ще одну грань таланту Тетяни Борисівни Кудінової.

 

  Інформація підготовлена відділом СКД