Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Із 15 грудня 2012 по 21 січня 2013 року в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України розгорнуто мистецьку виставку «Ілюзія присутності» художниці Анни Часовських.

Улюбленою темою робіт Анни Часовських є краса та первозданність природи. Саме вона дає художниці силу, натхнення і стає нескінченним джерелом творчих ідей. До сфери інтересів української майстрині входять олійний живопис, акварель, малюнок, батик і фільц.

Після здобуття середньої освіти, закінчила Придніпровську державну академію будівництва та архітектури, а згодом Дніпропетровський університет економіки та права імені Альфреда Нобеля.

Потягом до творчості Анна була охоплена з раннього дитинства, і це привело її до художньої студії Олени Анісімової, а згодом і до студії живопису члена Національної спілки художників України Валерія Сосни. Навчаючись у різноманітних закладах, вона багато часу приділяла самоосвіті та самовдосконаленню, тому, багато в чому вважає себе самоучкою. Насамперед, своїми вчителями Анна вважає Моне, Хоппера, Ван Гога, Ван Дейка та Шишкіна, творчістю яких захоплюється і нині.

Персональні виставки майстрині проходили в Дніпропетровську. Перша виставка «П’ять стихій» – у галереї ДІІТ, «Радість упізнання» – в Арт-галереї Університету імені Альфреда Нобеля. У Києві відбулась виставка під назвою «Первозданність» у Державній науково-педагогічній бібліотеці імені В.О. Сухомлинського. Картини художниці знаходяться в приватних колекціях та деяких галереях України.

Виставка працює за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 1, Арт-галерея НПБУ, 2-й поверх.