П’ятниця, 26 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«ВОГОНЬ ДУШІ»
Виставка живопису МИХАЙЛА ЯРЕМКІВА


 Михайло Миколайович Яремків – педагог, художник, член Національної спілки художників України, народився 11 листопада 1957 року в с. Бережниця Стрийського району Львівської області. Закінчив Самбірське педагогічне училище, Дрогобицький педагогічний інститут ім. Івана Франка, Прикар­пат­ський університет ім. Василя Стефа­ника. Працював художником-офор­млю­­вачем у Самбірській міжрегіо­на­льній художньо-оформлювальній май­стерні, вчителем у заочній середній школі міста Самбора, з 1985 р. – викладач образотворчого мистецтва в Самбірському педагогічному коледжі ім. Івана Филипчака.

Михайло Яремків вдало поєднує творчу роботу з педагогічною та науковою. Він автор посібника для студентів з основ образотворчого мистецтва «Композиція: творчі основи зображення», мистецького довідника «Силуети рідного міста: на перетині історії та культури», праць із теорії живопису, численних публікацій про художників Прикарпаття.

Майстер працює в жанрах натюрморту, пейзажу і жанрової композиції у техніці олійного живопису, застосовуючи техніку імпасто – прийом виконання живописних творів щільними покриваючими мазками фарби. Техніка олійного живопису аля-пріма передбачає виконання картини за один сеанс, без попередніх начерків та підмальовок, дозволяє творчо залучати імпресіоністичні елементи. Найбільше його приваблює флористика: митець не просто малює квіти, куточки природи, а створює цілісні проникливі одухотворені образи.

Михайло Яремків брав участь у понад 60-ти всеукраїнських і міжнародних виставках. Його роботи зберігаються в музеях Тернополя, Львова, Трускавця, Самбора та в приватних колекціях України, Австрії, Німеччини, Польщі та США.

Виставка працює за адресою: вул. Грушевського, 1, Арт-галерея НПБУ, 2-й поверх. Термін експонування: 22 січня – 14 лютого 2013 року.

 

Інформація підготовлена відділом СКД