Четвер, 12 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Віртуальна книжкова виставка до 100-річчя

від дня народження А. С.  Малишка, українського поета


«Україно моя, мені в світі нічого не треба,
  Тільки б голос твій чути і ніжність твою берегти».

Андрій Малишко «Україно моя!»

 

Андрій Самійлович Малишко (14 листопада 1912, Обухів — 17 лютого 1970, Київ) — відомий український поет, перекладач, літературний критик.

За своє життя поет видав близько сорока збірок. Андрій Малишко співпрацював із багатьма композиторами, але особливо плідно, починаючи з 1949 року — із композитором Платоном Іларіоновичем Майбородою, створивши понад 30 пісень. До того ж, він є автором значної кількості публіцистичних та літературно-критичних творів. Досить плідною була і його перекладацька діяльність.  

Із нагоди відзначення 100-річчя від дня народження А. С. Малишка в Національній парламентській бібліотеці України було підготовлено віртуальну книжкову виставку. Для пошуку інших видань автора радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

1/19

Малишко А. С. Твори: В 5-ти т. Т. 1: Поезії / Упоряд. В. Малишко; Передм. Д. Павличка. – К.: Дніпро, 1986. – 429 с.

Шифр зберігання М 625-1

У перший том творів А. С. Малишка (1912–1970) – видатного українського поета, лауреата Державних премій СРСР і Державної премії УРСР імені Т. Г. Шевченка ввійшли вірші зі збірок 1936–1940 рр. та поеми «Ярина», «Кармалюк», «Дума про козака Данила».