Субота, 12 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зарубіжна україніка

Історія і політика

Право

Мово- та літературознавство

З різних галузей знань

Художня література

Адаптована література

(читання для початківців)

1/7

Koldeweij, Jos.

Hieronymus Bosch : das Gesamtwerk : [dieses Werk erschien ursprünglich anlässlich der Ausstellung Jheronimus Bosch im Museum Boijmans Van Beuningen zu Rotterdam, 1. September – 11. November 2001] / Jos Koldeweij, Paul Vandenbroeck, Bernard Vermet. — [Stuttgart] : Belser, [2001]. — 207 S. : Іll.

Шифр зберігання В2526

 

Ієронім Босх,  нідерландський живописець, один з найвідоміших майстрів Північного Відродження, вважається одним з найзагадковіших живописців в історії західного мистецтва. Голландський художник п’ятнадцятого століття відомий своїми складними панно з фантастичними зображеннями демонів і дурнів.

Альбом, опублікований для супроводу виставки в Роттердамі (вересень-листопад 2001 р.), включає всі картини, які приписуються Босху згідно з думкою науковців, а також усі збережені малюнки, пов’язані з Босхом та його майстернею. Книга містить есе європейських мистецтвознавців, що аналізують творчість Босха та його культурне середовище, а також ймовірні значення його картин і таємницю інтерпретації, яка протягом століть інтригує вчених і громадськість.

Німецькою мовою