Четвер, 3 жовтня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Зарубіжна україніка

Російсько-українська війна

Мистецтво і архітектура

Мово- та літературознавство

З різних галузей знань

Художня література

 

1/5

Avakov, Arsen.

2014. Some moments of the Kharkiv spring : [Spring 2014. What helped Ukraine to stick it out? How did it find the strenght to stand up to the vile blows, in the chaos of betrayal and weakness, mistakes and stupidity, treachery and hesitancy?] / Arsen Avakov ; [translation A. Korotaev] ; ed. N. B. Stativko. — Kharkiv : Folio, 2021. — 286 с., [136] с. кол. фотоіл.

Шифр зберігання А37754

 

Була одна ніч у тривожну весну драматичного 2014 року, яка врятувала Харків від трагічної долі Донецька, Луганська та багатьох міст і сіл Донбасу, які сьомий рік терплять розорення руками сепаратистів і російських найманців. Це була перша перемога в брудній неоголошеній війні, яку розв'язав проти України злочинний путінський режим.

Як вдалося захистити Харків? Чому не вийшло в Донецьку та Луганську? Які фактори вирішували долю міста та його населення? Ця книга розповідає про ці речі. У ньому багато прямої мови, живих емоцій, фактів.

Арсен Аваков, тогочасний міністр внутрішніх справ України, розповідає про події ночі з 7 на 8 квітня 2014 року в Харкові, коли він керував операцією зі звільнення захопленої сепаратистами будівлі Харківської облдержадміністрації (ХОСА).

Англійською мовою