Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Російсько-українська війна. Біль і спротив

image24 лютого Україна прокинулася на світанку від звуків вибухів, і колона російської військової техніки своїми грунтозацепами розбила минуле життя. Для більшості громадян України напад росії став шоком.

Кремль не зміг реалізувати план швидкого захоплення України та зміни влади в країні. Головною перепоною для окупантів стали єдність українців та стійкість ЗСУ разом з іншими силами оборони України, а ціною опору – тисячі жертв серед цивільного населення, зруйновані долі мільйонів українців через втрату близьких, дому, колишнього життя.

Пропоновані книги розповідають про перебіг подій та знакові події російсько-української війни, коли українським збройним силам вдалося нанести нищівні удари по наших супротивниках і зламати наступ ворога, звільнити тимчасово захоплені міста. Це про героїзм наших воїнів, самопожертву волонтерів, що ризикуючи власним життям вивозили мирних громадян чи доставляли їм необхідне, та про пробудження національної свідомості, що дозволила всім згуртуватися в єдиному пориві відстояти здобуті у революціях гідність і свободу.

З метою донесення інформації до широкого кола читачів за кордоном, видані в Україні книги було перекладено англійською мовою. Сподіваємося, вони допоможуть закордонному читачеві глибше і наочніше усвідомити біль і трагедію, що прийшли на нашу землю, об’єднати спільні зусилля, щоб слова «ніколи знову» набули реального змісту.

 

1/7

Chronicle of the war 2014-2022 : first six months of full-scale aggression (24.02.2022—24.08.2022) / [comp. by V. Voronin ; transl.: M. Demyanov]. — Kharkiv : Folio, 2022. — 469, [1] p.

Шифр зберігання А37824

 

Документальна хроніка повномасштабного вторгнення Росії в Україну нагадує читачу про трагічні та героїчні події шести перших місяців гарячої фази війни з 24 лютого до 24 серпня 2022 року. Ворог планував «блискавично» підкорити країну, вбиваючи мирних мешканців і знищуючи міста, але українці героїчно чинили опір.

Кремль не зміг реалізувати план швидкого захоплення України та зміни влади в країні. Головною перепоною для окупантів стали єдність українців та стійкість ЗСУ разом з іншими силами оборони України, а ціною опору — тисячі жертв серед цивільного населення, зруйновані долі мільйонів українців через втрату близьких, дому, колишнього життя.

У книзі хронологічно впорядковано публікації щоденних новин, повідомлення з офіційних джерел.

Англійською мовою