Четвер, 9 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка дитячих малюнків  

«Життєдайна сила афоризмів Григорія Сковороди» 

 

imageПізнай самого себе і ти пізнаєш світ.

Г.  Сковорода

 

З 8 лютого по 4 жовтня 2022 р. в Арт-галереї  Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1) експонується виставка малюнків вихованців Центру позашкільної роботи Святошинського району м. Києва. Експозиція створена в рамках реалізації проєкту «Ідемо за Сковородою» з нагоди 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди  – видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога.

         Метою виставки є ознайомлення підростаючого покоління з творчою спадщиною Григорія Сковороди, популяризація  його  глибоких, мудрих ідей, що і нині залишаються актуальними, не втрачають свого пізнавального та виховного значення.

Представлені в експозиції роботи – це художнє бачення і творче осмислення сентенцій Григорія Сковороди юними художниками. 

Протягом 2020-2021 рр. учні творчих об’єднань «Ескіз» (керівник Новодворська Т. В.), «Мистецтвознавці» (керівник Апанасенко Ю. Є.), «Палітра» (керівник Войтенко О. О.), «Фантазія» (керівник Боклан С. В.), «Петриківочка» (Новік Т. Л.) працювали над створенням малюнків за творами Григорія Сковороди, намагалися передати в своїх образотворчих роботах його роздуми про самопізнання і сенс життя людини, добро, любов, дружбу, працю і навчання, особисту духовну свободу і щастя.

Презентація виставки відбудеться 19 лютого о 12:00.

Виставка працює: понеділок – п’ятниця: з 10:00 до 20:00

субота – неділя: з 10:00 до 18:00.

Запрошуємо всіх охочих!

Відвідування виставки за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативного результату тестування.

 

Контактний тел. 0989361295