Вівторок, 10 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Форум Посла США


24 травня 2013 року, у рамках проекту «Форум Посла США», у Національній парламентській бібліотеці України відбулася зустріч із професором, дослідником і викладачем української історії Гарвардського університету Сергієм Плохієм.

Форум Посла США – це ініціатива Посла США в Україні п. Джона Теффта, метою якої є створення платформи для обговорення нагальних питань, тенденцій і впливів, які визначають порядок денний сучасного світу. В рамках цього проекту відомі фахівці, новатори й експерти зі Сполучених Штатів Америки приїжджають до Києва, щоб узяти участь в обміні думками щодо нагальних проблем розвитку України, Сполучених Штатів і світової спільноти. Американські фахівці, яких запрошують на форум, є лідерами у своїй сфері діяльності.

Учасниками зустрічі стали представники громадськості, науковці та історики, працівники публічних та вузівських бібліотек. Із привітальним словом до учасників звернулися: Посол США в Україні Джон Ф. Теффт, Посол Канади в Україні Трой Лулашик, генеральний директор НПБУ Тамара Вилегжаніна. Сергій Плохій виступив із доповіддю «Ялта 1945 року. Український вимір» та відповів на численні запитання.

image

 

image