Вівторок, 10 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).


«Пісні народів світу»

зустріч із відомою есперантисткою зі Швеції

Наталією Берце


image25 травня 2013 року в Національній парламентській бібліотеці Україні відбулася зустріч із гостею зі Швеції відомою есперантисткою та співачкою Наталією Берце. 

Зустріч проводилася в рамках співпраці з просвітньо-культурним центром «Есперанто», головою правління якого є М. Я. Лінецький.

Співробітництво Бібліотеки з просвітньо-культурним центром «Есперанто» розпочалося 2012 року, коли голова його правління передав як дар до фонду Бібліотеки близько 200 книг.

imageНаталія Берце розповіла гостям про свій творчий шлях та заспівала пісні шведською, французькою, латиською, російською, українською, польською, грузинською, вірменською і, ясна річ, мовою есперанто.

На зустріч зібралася ціла громада есперантистів, за плечима у яких чимало спільних проектів, фестивалів і поїздок. Багато з них побували у літніх міжнародних таборах відпочинку, де не раз співали пісень біля нічного багаття. Зустріч пройшла у теплій і невимушеній атмосфері, коли гості дружно підхоплювали знайомі їм мотиви.

image

Серед активних учасників руху за поширення міжнародної мови есперанто – представник інформагенції «Інтеркультура» Володимир Сорока та настоятель греко-католицької церкви о. Сергій Прудко. Останній передав у дар Бібліотеці книгу, до якої увійшли вірші Тараса Шевченка у перекладі на угорську мову та

image

поезія Шандора Петефі у перекладі на українську.

Цього року у відділі документів іноземними мовами діяв гурток з вивчення міжнародної мови есперанто, слухачі 

imageякого отримали відповідні сертифікати. Роботу гуртка буде продовжено з вересня цього року. Усіх охочих просимо звертатися до відділу документів іноземними мовами НПБУ за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1; е-mail: nplu_inolit@ukr.net.

 

Інформація підготовлена відділом

документів іноземними мовами