П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні»

 

image

Друга світова війна – рубіжна й найжорстокіша подія в історії сучасного світу. В неї було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі і тривала довгих 6 років. Воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн. Вогняний смерч пронісся над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопив простори всіх океанів. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто безвісти пропав. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні.

На виконання Указу Президента України «Про відзначення у 2017 році Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» від 28 березня 2017 р. № 84/2017 у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого організовано книжкову виставку. Документи, представлені в експозиції, висвітлюють причини виникнення Другої світової війни, відтворюють широку панораму подій від початку війни в 1939 році до капітуляції Німеччини та Японії.

В експозиції представлені документи та публікації із фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого. Для пошуку інших документів цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки, традиційними картковими каталогами та інтернет-ресурсами.

image

 

Виставка експонується за адресою:

 

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх,

загальний читальний зал № 1.

 

Термін експонування: 5 травня – 16 травня 2017 р.

 

Інформація підготовлена відділом ОК