Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки живопису
«Жіночий образ у сучасному українському мистецтві»


У всі часи надзвичайно цікавим був погляд митців на жінку, яка була і залишається невичерпним джерелом натхнення для поетів, скульпторів та художників.

Художники презентованої виставки «Жіночий образ у сучасному українському мистецтві», яка розпочала 25 лютого 2013 року свою роботу в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України, є учасниками двох подарункових мистецьких видань 2007 року – «Жінка очима київських митців» (серія «Артвізитівка Києва»)  та  «Жіночий образ у сучасному українському мистецтві» (серія «Артвізитівка України»). Видання підготовлені  громадською організацією «Жінки майбутнього», спільно з Благодійним фондом сприяння розвитку моди.

Президент ГО «Жінки майбутнього» та ініціатор виставки Людмила Черватюк привітала присутніх з її відкриттям, розповіла про роботу та подальші плани організації у справі популяризації національної мистецької спадщини та розбудові громадянського суспільства в Україні і передала зазначені книги в дар Бібліотеці.

 Експозиція, що містить 22 роботи 10 авторів, вибірково знайомить користувачів Бібліотеки з результатами творчого пошуку і відображенням жіночої теми в образотворчому мистецтві відомих майстрів і талановитої молоді, в основному за роки незалежної України. У ході презентації з глядачами спілкувалися: Олена Баликова, Олександр Добродій, Іванна Московка, Марина Соколова. Зі словами подяки до митців і організаторів виставки звернулись – заступник генерального директора НПБУ Галина Кириченко, професор Луганського медичного університету Микола Пересадін, постійний читач Бібліотеки і шанувальник живопису Олександр Чмир.

  Виставка працює в Арт-галереї НПБУ (2-й поверх) за адресою: вул. Грушевського, 1.

  Термін експонування: 21 лютого – 14 березня 2013 року.

 

image
image
Подарунки для бібліотеки
Автори виставки

image

image
Учасники презентації
Олена Погонець

image

image
Людмила Черватюк
Галина Кириченко

image

image
Іванна Московка
Олександр Добродій

image

image
Олена Баликова
Олександр Чмир

image

image
Марина Соколова
Микола Пересадін

 

Інформація підготовлена відділом СКД