Неділя, 8 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

 

Творчий вечір поета і композитора Олександра Різника

«Моє життя – мистецтво»

 

23 січня 2016 року в рамках Літературно-музичної вітальні НПБУ «Гармонія Всесвіту» відбувся творчий вечір Олександра Різника «Моє життя – мистецтво», присвячений  60-річчю від дня народження митця.

Різник Олександр Олександрович – поет, композитор, автор-виконавець пісень, музикознавець, культуролог, член Національної всеукраїнської музичної спілки, кандидат мистецтвознавства.

Народився 17 січня 1956 р. у Києві в родині науковців. У 1980 р. закінчив Київську державну консерваторію ім. П. І. Чайковського (нині – Національна музична академія України). 1993 року захистив кандидатську дисертацію на тему «Сучасна авторська пісня і її розвиток в Україні».

Працював редактором у видавництвах «Музична Україна», «Українська енциклопедія», науковим співробітником, завідувачем лабораторії та вченим секретарем Українського центру культурних досліджень МКУ, а також викладав у Київському національному університеті культури і мистецтв та в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв України. З 2015 р. – на творчій роботі.

Виступає як автор-виконавець пісень (лауреат Всеукраїнських фестивалів авторської пісні «Оберіг–92» і «Оберіг–93»), із публічним читанням власних поезій  та як ведучий літературних і музичних концертів.

Підготував цикл радіопередач про композиторів-класиків «Шоста стихія» на державному радіо «Культура», цикл публічних лекцій «Пісні ХХ століття» про творчість відомих композиторів-піснярів, наукові та публіцистичні статті з актуальних питань культури та культурної політики в Україні.

Організовував та очолював літературно-музичні студії «Деміївське братство», «Український самоспів», «Живослов», в останні роки – постійний учасник літературно-мистецької вітальні «Свет превращается в строку».

На творчий вечір Олександра Різника  завітали рідні, друзі, щирі прихильники його творчості. Особливо приємною була присутність у залі батьків ювіляра Олександра Михайловича та Алли Олександрівни.

 Впродовж вечора Олександр Різник натхненно виконував авторські вірші й пісні, та пісні на слова своїх товаришів по поетичному цеху,  представляв власноруч створені відео сюжети, читав гуморески і, звичайно ж, приймав святкові поздоровлення.

Олександра Різника вітали: представник НПБУ О. Погонець, поети та колишні колеги: В. Дробот, С. Садовенко, В. Солодовник, С. Шевченко, В. Гутковський, Н. Савіна, В. Рассипаєв, В. Семенов. Високу оцінку творчості О. Різника дала заслужена артистка України Л.Чащина.

 

Інформацію підготовлено відділом СКД НПБУ