П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image8 травня  2015 р. у День пам’яті і примирення в Національній парламентській бібліотеці України в рамках Літературно-музичної вітальні  «Гармонія Всесвіту» відбулася зустріч, присвячена 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-річчю Перемоги у Другій світовій війні,

Друга світова війна тривала довгих 6 років. Вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопила простори всіх океанів. У цій війні загинуло близько 60 мільйонів.

В цей день український народ віддає данину пам’яті тим, хто поклав своє  життя за щасливе і мирне майбутнє на Землі. Наше покоління у вічному боргу перед ветеранами за їхню обірвану війною юність, за нездійснені мрії і кохання, за  силу духу, за прояви незбагненної мужності, свідому самопожертву.

У заході взяв участь відомий український вчений, доктор історичних наук, багаторічний ведучий радіопрограми «Мить історії» Юрій Шаповал, який висвітлив сторінки історії Другої світової війни у світлі українського контексту.

Пам’ять... вона вічна і нетлінна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає піти у небуття героїчним сторінкам історії перемоги над нацистською Німеччиною.

Про героїчні сторінки діяльності нашої Бібліотеки у період окупації Києва та післявоєнні роки присутнім розповідали головні бібліотекарі Оксана  Мастіпан та Ніна Сніжко.

З екрану на присутніх дивилися ветерани бібліотеки, які під час війни пішли  на фронт, у партизанські загони, працювали на трудових фронтах.

На завершення зустрічі генеральний директор Бібліотеки Тамара Вилегжаніна тепло привітала присутніх та побажала миру, щастя, заповіла берегти історію, яка залишилася нам у спадок.

 

Інформація підготовлена відділом СКД