Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки  плакатів

«…немов ковток свіжого повітря»

 

8 травня 2015 року у  День пам'яті і примирення з нагоди перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України відбулося урочисте відкриття виставки плакатів «…немов ковток свіжого повітря».

Презентацію відкрили та провели Лехельт Дірк, керівник відділу освіти, культури та національних меншин Посольства Німеччини в Україні, Заатгофф Гюнтер, член правління Фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» та  журналістка Леся Харченко.   

Виставка є проектом німецького Фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» та розповідає про жертв націонал-соціалізму зі східної Європи, що взяли участь у програмі «Місце зустрічі: діалог».  

Програму започатковано 2009 року. Вона адресована білоруським, російським та українським організаціям, діяльність яких спрямована на поліпшення якості життя літніх людей у своїх країнах.

 Фонд EVZ вбачає в людях, які зазнали нацистських переслідувань, не лише тих, що потребують допомоги. Мета підтримки – сприяти тому, щоб життєві досягнення   колишніх жертв нацизму були належно оцінені.

Цільова група програми «Місце зустрічі: діалог» – це люди, що постраждали від націонал-соціалізму: колишні в’язні гетто та концентраційних таборів, примусові робітники, радянські військовополонені та інші. Фонд підтримує проекти, що пропонують соціальну допомогу, а також обмін досвідом або збереження пам’яті про жертв нацизму.

В експозиції представлено 13 банерів, що представляють портрети дев’яти учасників проектів, яку Фонд EVZ в рамках програми «Місце зустрічі: діалог» підтримує в Білорусі, Україні і Росії, та висвітлюють їхні життєві історії.

Почесними гостями урочистого заходу були численні  ветерани – учасники бойових дій Другої світової війни та трудового фронту.

 

Виставка працює за адресою: вул. Грушевського, 1, 2-й поверх.

Термін експонування: 8 – 13 травня 2015 року.