Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Організація Об'єднаних Націй (ООН) є центром вирішення проблем, актуальних для всього людства. Діяльність ООН здійснюється спільними зусиллями понад 30-ти пов'язаних із нею організацій, що складають Систему Організації Об'єднаних націй.

ООН – міжнародна організація, заснована 24 жовтня 1945 на конференції у Сан-Франциско на підставі Хартії Об'єднаних Націй. Декларованою метою діяльності організації є підтримання і зміцнення миру й міжнародної безпеки та розвиток співробітництва між державами світу. ООН та інші організації її системи працюють з метою забезпечення дотримання прав людини, охорони навколишнього середовища, боротьби з хворобами і скороченням масштабів бідності.  Нині членами ООН є 193 країни світу.

На чолі ООН стоїть Генеральний секретар. Головними органами ООН є Генеральна Асамблея, Рада Безпеки, Економічна і Соціальна Рада, Рада з Опіки, Міжнародний Суд, Секретаріат. Крім того, двадцять спеціалізованих установ здійснюють діяльність у сфері розвитку і міжнародного співробітництва зі своїх напрямів (Міжнародна організація праці, Всесвітній поштовий союз, Світовий банк, МВФ, ЮНЕСКО та ін.).

До Дня Організації Об’єднаних Націй у Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку. Експозиція відображає історію створення ООН, основні її документи, цілі та завдання. На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Інформація підготовлена відділом СКД