Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Третє засідання клубу «Бібліотека і Місто»


23 жовтня 2012 року в конференц-залі Національної парламентської бібліотеки України відбулося третє засідання клубу «Бібліотека і Місто», присвячене перебуванню у Києві видатного музиканта Ференца Ліста.

22 жовтня 2011 року світова культурна громадськість відзначила 200-річний ювілей угорського композитора, піаніста, педагога, диригента, публіциста, представника музичного романтизму, засновника угорської композиторської школи Ференца Ліста.

У рамках святкування цього ювілею студія «ВІАТЕЛ» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» створила документально-постановочний фільм «Кохання, дароване зірками» про піаніста-віртуоза і композитора, творчість якого була надзвичайно тісно пов’язана з Україною, де він виступав у багатьох містах і дав понад 30 концертів, де він остаточно прийняв рішення нарешті завершити свої гастрольні турне і присвятити себе композиторській діяльності, а найголовніше, де він знайшов кохану жінку – Кароліну Вітґенштейн, з якою не розлучався до останніх днів свого життя.

Фільм, який є продовженням відомого серіалу «Гра долі», представляли його творці: директор студії «Віател», продюсер Галина Криворчук; автор сценарію і проекту, музикознавець і піаністка Людмила Вольська, яка багато років займається темою «Ференц Ліст і Україна»; ведуча фільмів серіалу «Гра долі» Наталія Сопіт.

У залі (де не було жодного вільного місця) були присутні працівники бібліотек Києва та студенти Національного університету культури і мистецтв.

Глибокі, хвилюючі почуття, що охопили учасників зустрічі, викликали багато запитань під час обговорення фільму, і слова вдячності та побажання подальших успіхів, що лунали на адресу творців фільму, були теплими і щирими.

 

Ведуча Олена Погонець
Галина Криворчук


Людмила Вольська
Наталка Сопіт


Учасники зустрічі
Учасники зустрічі

 

Інформація підготовлена відділом СКД